The Tangga House by Guz Architects

The house is a contemporary interpretation of a traditional courtyard house, laid out around a central green courtyard with a double height stair and entry area forming the focal point of the project. The L-shaped plan creates open spaces which encourage natural ventilation and offer resident’s views over the courtyard to the verandah, roof gardens and beyond. Lushly planted roof gardens surround the house and add to the effect that nature is evident in every part of the house. The large roof above the courtyard creates an indoor and outdoor space leading to the gardens and swimming pool which wraps around two sides of the house. The tangga house hopefully gives the owners the opportunity  to live in harmony and comfort with nature, in singapores hot tropical climate.

Original post found at the Contemporist

Visit the Guz Architects website

Photography by Patrick Bingham Hall

Come across any awesome art lately? Submit it here!

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *